Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці встановили факт реалізації товарів через мережу Інтернет без видачі розрахункових документів

опубліковано 30 жовтня 2023 о 17:00

Управлінням податкового аудиту Головного управління ДПС у Волинській області на постійній основі здійснюється моніторинг суб’єктів господарювання та осіб, які здійснюють господарську діяльність з продажу товарів та надання послуг з використанням інтернет-сторінок. Всі суб’єкти господарювання зобов’язані виконувати вимоги Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265). Продаж товарів через мережу Інтернет не звільняє суб’єктів господарювання від державної реєстрації, а також від застосування належним чином зареєстрованої касової техніки (РРО/ПРРО).

Працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області проведена фактична перевірка інтернет-магазину з продажу верхнього одягу, постільної білизни та взуття, за результатами якої встановлено факти проведення розрахункових операцій на суму 454,5 тис. грн без застосування належним чином зареєстрованого РРО або ПРРО, що є грубим порушенням пунктів 1 та 2 ст. 3 Закону № 265. За порушення правил торгівлі відносно суб’єкта господарювання також складено та направлено до суду протокол про адміністративне порушення за ст. 155-1 КУпАП.

Виявлення та документування фактів здійснення на території області господарської діяльності без державної реєстрації, а також контроль за реалізацією товарів в інтернет-магазинах із обов’язковим застосуванням суб’єктами господарювання РРО/ПРРО залишається одним із пріоритетних напрямків роботи податківців Волині.

Із переліком відповідальних осіб, які надають консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО ДПС, можна ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області