Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Турійщині податківці взаємодіють із органами місцевої влади для ефективного інформування про податкові норми 

опубліковано 31 жовтня 2023 о 10:09

У Центрі надання адміністративних послуг Турійської громади спеціалісти податкового адміністрування проводять зустрічі, під час яких надають консультаційну допомогу платникам податків із найрізноманітніших питань. 

У разі потреби до спілкування із відвідувачами ЦНАП Турійської громади долучається начальниця Турійської ДПІ Лариса Горбач.

«Наші спільні з органами місцевого самоврядування заходи інформаційно-роз’яснювального характеру сприяють формуванню високої податкової культури та додатковим надходженням до бюджету громади. Найчастіше відвідувачі ЦНАП Турійської громади потребують інформації щодо особливостей податкового обліку, отримання адміністративних послуг в органах ДПС і консультаційної допомоги з питань провадження підприємницької діяльності. зокрема в частині застосування РРО/ППРРО при проведенні розрахункових операцій», - розповіла Лариса Горбач.

Посадовиця підкреслила, що до ЦНАП та Центру обслуговування платників Турійської ДПІ інколи звертаються внутрішньо переміщені особи, яким надається консультаційна допомога з питань оподаткування ПДФО і військовим збором доходу у вигляді благодійної допомоги, яка виплачується внутрішньо переміщеним особам міжнародними благодійними організаціями.

«Із такими платниками податків органи місцевого самоврядування та податківці працюють індивідуально, оскільки кожна життєва ситуація вимагає уваги різних спеціалістів. Усі послуги, які внутрішньо переміщені особи повинні отримати у податковій інспекції, надаються з дотриманням вимог закону та процедурних питань», - підкреслила Лариса Горбач. 

Нагадаємо, що громадяни та представники бізнесу можуть спілкуватися з ДПС дистанційно. Віднедавна платникам податків запропоновано спеціальний застосунок «Моя податкова». Частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП – ДіяПідпис, SmartID від Приватбанку та інші. ДПС за відгуками та пропозиціями користувачів застосунку готує нові сервіси.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області