Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники бізнесу Волині використовують 17 тисяч реєстраторів розрахункових операцій 

опубліковано 01 листопада 2023 о 09:04

Щоб реєструвати готівкові та безготівкові розрахунки відповідно до законодавчих вимог платники податків Волині використовують понад 5,5 тисячі РРО і майже 11,5 тисячі програмних реєстраторів розрахункових операцій. 

Очевидно, що більш сучасний формат роботи з програмним РРО має суттєво більше прихильників серед підприємницької спільноти, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

Від початку кампанії активного інформування представників підприємництва про необхідність застосовувати реєстратори розрахункових операцій в області зареєстровано 740 класичних касових апаратів і 4420 програмних РРО. Тож платники податків Волині зробили вибір на користь сучасного програмного забезпечення для обліку розрахункових операцій.

Таке зростання попиту на програмні РРО пов’язане не лише з відновленням відповідальності за порушення законодавства в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Зручний і більш сучасний формат проведення готівкових розрахунків та ведення обліку за посередництвом ПРРО допомагає легальному бізнесу на якісно новому рівні провадити підприємницьку діяльність, - пояснюють у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, що застосування РРО/ПРРО та видача фіскального чека - обов’язкові умови при здійсненні розрахункових операцій підприємцями-спрощенцями.

Із ухваленням Закону № 3219 відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону) – відновлено.  

Відтак із 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, податківці мають право застосовувати фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують платникам єдиного податку другої, третьої та четвертої груп спрощеної системи оподаткування не ігнорувати вимоги закону та безумовно виконувати законодавчі норми щодо застосування РРО/ПРРО незалежно від обраних видів діяльності. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області