Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині понад 98 відсотків звітів до ДПС подано дистанційно  

опубліковано 02 листопада 2023 о 09:21

За підсумками десяти місяців 2023 року в електронному вигляді до органів ДПС подано 98,1 відсотка звітних декларацій волинських платників податків. 

Такий високий показник звітування за посередництвом електронного кабінету – результат впровадження у процес податкового супроводу інформаційних рішень, що забезпечують якісно новий рівень комунікації платників податків із контролюючим органом. Тож не випадково аналітика переконує, що звітуватися дистанційно вважають за потрібне переважна більшість підприємців та юридичних осіб. 

Така прихильність до електронних сервісів виправдана: через електронний кабінет зі свого персонального робочого місця платник податків може спілкуватися з ДПС, не витрачаючи часу на візит до податкового інспектора та заповнення паперових звітів. 

Варто врахувати, що Державна податкова служба систематично вивчає потреби платників податків і постійно працює над удосконаленням функцій і сервісів електронного кабінету.   

Пропонуємо дізнатися про сплату податків через електронний кабінет із тематичних презентаційних матеріалів за посиланням: http://tax.gov.ua/media-tsentr/prezentatsiyni-materiali/673061.html.

Віднедавна платникам податків запропоновано спеціальний застосунок «Моя податкова». Частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП – ДіяПідпис, SmartID від Приватбанку та інші. ДПС за відгуками та пропозиціями користувачів застосунку готує нові сервіси.

Довідково: з початку року волинські податківці отримали на опрацювання 359,5 тисячі звітів, з яких 352,7 тисячі – в електронному вигляді.

                                                  Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області