Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці обговорили актуальні питання контрольно-перевірочної роботи підприємців - фізичних осіб        

опубліковано 03 листопада 2023 о 15:17

Під час наради фахівців підрозділів контрольно-перевірочної роботи управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області 3 листопада 2023 року підсумовано роботу впродовж десяти місяців поточного року та окреслено пріоритети для підвищення ефективності перевірок та успішного завершення фінансового року. 

Начальник управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області Володимир Дяк наголосив, що підрозділи оподаткування фізичних осіб загалом забезпечили належне виконання завдань у напрямку якісної контрольно-перевірочної роботи господарюючих суб’єктів.

Разом з тим, у зв’язку з вступом у дію Закону № 3219 податківці більш детально проаналізують діяльність платників податків на предмет наявності ризиків, відповідно - працюватимуть над розширенням кола платників, щодо яких є підстави для проведення перевірок. 

«Розуміючи обставини воєнного періоду, фахівці ДПС дотримуються вимог податкового законодавства та не допускають безпідставних перевірок платників податків. Однак, якщо закон передбачає контрольно-перевірочні заходи, то ми намагаємося забезпечити їх належне та результативне проведення», - підкреслив Володимир Дяк.

Посадовець підкреслив, що пріоритет фахівців ДПС - правильність обчислення, повнота і своєчасність сплати податку на доходи фізичних осіб, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, ПДВ та майнових податків.

Тож у Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують платникам податків бути сумлінними та відповідальними у виконанні податкових зобов’язань. Саме зразкова податкова дисципліна убезпечить від пильної уваги фахівців підрозділів контрольно-перевірочної роботи.  

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області