Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині сплачено понад 8 мільярдів гривень податку на доходи фізичних осіб

опубліковано 14 листопада 2023 о 08:48

За підсумками січня-жовтня 2023 року на Волині до бюджетів усіх рівнів перераховано 8 мільярдів 123 мільйони гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 1 мільярд 834 мільйони гривень більше проти аналогічного періоду торік. 

Майже 6,4 мільярда гривень ПДФО надійшло до місцевих бюджетів. Тож саме сплачений із легальних доходів податок на доходи фізичних осіб - основне джерело бюджетної стабільності громад, - звертають увагу у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

З огляду на належний податковий супровід платників податків і дієву взаємодію з представниками реального сектору економіки у податковій службі прогнозують позитивну динаміку сплати ПДФО за підсумками фінансового року. 

Разом з тим, у Головному управлінні ДПС у Волинській області звертають увагу лідерів місцевого самоврядування на важливості повної легалізації трудової діяльності. Щоб органи місцевого самоврядування були фінансово спроможним виконувати передбачені функції та повноваження у сфері захисту населення та розвитку територій варто постійно опікуватися питання детінізації ринку праці та державної реєстрації підприємницької діяльності,- наголошують у податковій службі.

Нагадаємо, що порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками є однаковим для всіх роботодавців. Він включає три основні кроки: 

- укладення трудового договору; 

- оформлення наказу про прийняття на роботу; 

- повідомлення Державної податкової служби. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області