Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині платники ПДВ спрямували до бюджету майже 2 мільярди гривень

опубліковано 16 листопада 2023 о 08:33

За підсумками січня-вересня 2023 року господарюючі суб’єкти Волині спрямували до держбюджету 1 мільярд 972 мільйони гривень податку на додану вартість. Сума сплаченого ПДВ в області на 2,6 відсотка перевищує прогнозовані показники.  

Стабільність надходжень податку на додану вартість, яку фіксують в області з початку року, свідчить про ефективний процес його адміністрування з боку ДПС та якісний податковий супровід. 

Водночас у податковій службі відзначають, що саме завдяки конструктивному діалогу з представники реального сектору економіки держбюджет своєчасно отримує кошти, яких вкрай потребує країна, насамперед для фінансування заходів оборонного характеру. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: господарські операції із сумнівними контрагентами фахівці податкового адміністрування аналізують надзвичайно уважно, а впроваджені у процес податкового супроводу інформаційні рішення дозволяють завчасно попередити спроби певних бізнес-кіл маніпулювати з показниками податкової звітності.    

Сумлінному бізнесу уникнути господарських операцій, що можуть стати підставою для призупинення реєстрації податкових накладних, можна, отримавши інформацію з доступних джерел про ділову репутацію потенційних ділових партнерів. 

Наприклад, у приватній частині Електронного кабінету кожен платник податків може надати згоду на отримання інформації про себе контрагентом.  

Нагадаємо, що головна передумова успішної реєстрації податкових накладних - позитивна податкова історія платника та відсутність сумнівних господарських оборудок.   

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: національна безпека та оборона вимагають належного фінансового забезпечення. Країна здатна ефективно протидіяти ворогу за умови стабільних бюджетних надходжень і зразкової податкової дисципліни всіх платників податків.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області