Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Центрі обслуговування платників Володимир-Волинської ДПІ місцевим підприємцям розповіли про можливості електронних сервісів ДПС

опубліковано 16 листопада 2023 о 10:19

Під час тематичної зустрічі з представниками підприємництва фахівці Володимир-Волинської державної податкової інспекції розповіли про переваги дистанційного спілкування з ДПС і запропонували стати активними користувачами електронного кабінету та застосунку «Моя податкова».

Такі інформаційно-роз’яснювальні зустрічі, що включають практичну частину, у ДПІ планують систематично. У переліку питань для обговорення з платниками податків – новації Закону № 3219, застосування РРО/ПРРО, подання звітності та отримання адміністративних послуг тощо. Водночас податківці навчають платників онлайн-взаємодії.

«Сучасний світ – динамічний, інформаційний і технологічний. Тому кожен, хто цінує свій час, опановує новітні рішення для спілкування, взаємодії з контролюючими органами та отримання необхідної інформації онлайн. Державна податкова служба пропонує платникам сучасні інформаційні можливості. Набуття навичок роботи в електронному кабінету чи використанні інших сервісів не вимагає спеціальних знань. Якісно користуватися сервісами ДПС може навчитися кожен», - вважає начальник Володимир-Волинської ДПІ Богдан Шинкарчук.

Посадовець підкреслив, що за практичною допомогою та консультаційною підтримкою до ДПІ щоденно звертаються представники бізнесу та громадяни.  

У разі потреби під час консультування платників податків спеціалісти податкової служби акцентують увагу на порядку оподаткування податком на доходи фізичних осіб і військовим збором доходу у вигляді благодійної допомоги, яка виплачується внутрішньо переміщеним особам міжнародними благодійними організаціями.

Довідково: про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів і строки подання звітності,  інформацію щодо сплати податків і податкового боргу можна дізнатися через Електронний кабінет. 

Ще один крок до цифрової податкової у цифровій державі - застосунок «Моя податкова», простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків із використанням платіжних систем.   

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області