Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Горохівщині податківці провели профорієнтаційну зустріч зі студентами коледжу

опубліковано 20 листопада 2023 о 12:20

Про вимоги до фахівців податкового адміністрування зі студентами Горохівського фахового коледжу ЛНУП спілкувалася начальниця Горохівської ДПІ Руслана Дейнега. 

Зокрема, очільниця місцевої ДПІ акцентувала увагу студентів, які здобувають фах «Облік і оподаткування», «Підприємництво та торгівля», на важливості мати не лише теоретичні знання, а й практичні навички роботи в онлайн-форматі. 

«Адміністративні послуги, консультації платникам і виконання податкових зобов’язань нині доступні в електронному форматі. Дистанційна взаємодія з ДПС – зручна громадянам і представникам підприємництва», - розповіла Руслана Дейнега.

Насамперед, очільниця Горохівської ДПІ інформувала про процедуру отримання довідок, витягів і надання адмінпослуг у Центрі обслуговування платників, новації Закону № 3219 в частині відновлення довоєнного стану системи оподаткування, застосування РРО/ПРРО підприємцями-спрощенцями.  

Окреме питанням для діалогу - виконання податкових зобов’язань і взаємодія з ДПС в електронному форматі. 

«Ми зобов’язані надати практичну допомогу громадянам і представникам бізнесу, які звертаються до Центру обслуговування платників із питань оподаткування. Безумовно, що пропонуємо бізнесу більш сучасний формат взаємодії – звітування і спілкування через електронний кабінет», - звернула увагу учасників заходу Руслана Дейнега.  

Посадовиця підкреслила, що дізнаватися необхідну інформацію про податкові вимоги, нарахування податків і стан розрахунків із бюджетом можна у будь-який зручний час через електронний кабінет або інші офіційні ресурси податкової служби.

Нагадаємо, що нещодавно платникам податків запропоновано спеціальний застосунок «Моя податкова». Частина сервісів застосунку доступні без ідентифікації: перевірка чека, пошук акцизної марки, дані з реєстру платників ПДВ, єдиного податку. Інші сервіси доступні після ідентифікації будь-яким файловим КЕП або хмарним КЕП – ДіяПідпис, SmartID від Приватбанку та інші.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області