Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Луцьку студентам Волинського фахового коледжу НУХТ розповіли про електронні сервіси податкової служби 

опубліковано 22 листопада 2023 о 09:17

Студенти економічного напрямку другого курсу Волинського фахового коледжу НУХТ відвідали Центр обслуговування платників Луцької ДПІ. 

Про особливості надання адміністративних послуг і консультаційної допомоги платникам податків у місцевій державній податковій інспекції з майбутніми фахівцями у сфері обліку та оподаткування, підприємництва, торгівлі та біржової діяльності спілкувалася начальниця Луцької ДПІ Ніна Демчук. 

Під час екскурсії у Центрі обслуговування платників Ніна Демчук поінформувала про основні функції ДПС та обов’язки платників податків, детально зупинилася на процедурі отримання адміністративних послуг, довідок, витягів тощо.

«На кожному з етапів замовлення та отримання послуги ми пропонуємо практичну допомогу громадянам і представникам бізнесу. Безумовно, що орієнтуємо на застосування сучасних інформаційних рішень при взаємодії з ДПС», - наголосила начальниця Луцької ДПІ. 

Можливості дистанційної взаємодії з ДПС дозволяють звітуватися, спілкуватися та сплачувати податки фізичним особам через електронний кабінет. Дізнатися необхідну інформацію про податкові вимоги до платників податків теж можна з офіційних ресурсів ДПС, - наголосили фахівці податкової служби під час діалогу зі студентами. 

Водночас Ніна Демчук акцентувала увагу майбутніх фахівців економічної сфери на новаціях Закону № 3219 і запропонувала бути свідомими громадянами, зокрема слідкувати чи працюють торгівельні мережі та магазини з РРО/ПРРО та вимагати фіскальний чек у продавця.

Нагадаємо, що практичну допомогу щодо роботи з ПРРО ДПС надають у всіх податкових інспекціях області. 

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультації щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області