Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині за користування надрами сплачено майже 129 мільйонів гривень ренти

опубліковано 24 листопада 2023 о 09:23

Упродовж січня-жовтня 2023 року господарюючі суб’єкти Волині спрямували до бюджету 128,8 мільйона гривень рентної плати за користування надрами.   

Найбільша сума надходжень, майже 112 мільйонів гривень,  - це сплачена до бюджету рента за користування надрами для видобування природного газу. Видобуток бурштину додав 8 мільйонів гривень ренти. Ще 360 тисяч гривень отримано від видобування кам’яного вугілля. Понад 8,5 мільйона гривень склали надходження ренти за користування іншими державними надрами. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області звертають увагу користувачів надр на важливості неухильного дотримання вимог податкового законодавства. Підприємства і підприємці, які використовують надра з комерційною метою, обов’язково повинні дбати про повну сплату належних податкових платежів. Фінансові умови для  ефективної протидії загарбнику в умовах військової агресії рф створюють всі платник податків, які своєчасно виконують конституційний обов’язок,  - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області. 

Нагадаємо, що про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів і строки подання звітності та сплати податків можна дізнатися через Електронний кабінет та сервіс «InfoTAX». Чат-бот InfoTAX (https://t.me/infoTAXbot) відкриває нові можливості дистанційного спілкування з податковою службою та миттєвого отримання інформації про реєстраційні та облікові дані, квитанції про обробку документів, сплачені податки та податковий борг, дату включення до реєстрів  тощо.

 ДПС також пропонує новий  застосунок «Моя податкова» - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян,  а також сплати податків із використанням платіжних систем.   

Сектор інформаційної взаємодії  ГУ  ДПС у Волинській області