Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майбутні спеціалісти сфери обліку та оподаткування знайомилися з роботою Центру обслуговування платників Луцької ДПІ

опубліковано 28 листопада 2023 о 08:36

Про надання адміністративних послуг і практичної допомоги у податковій службі студентам першого курсу факультету економіки та управління Волинського національного університету ім. Лесі Українки розповіла начальниця Луцької ДПІ Ніна Демчук. 

Посадовиця поінформувала про основні функції ДПС та обов’язки платників податків, детально зупинилася на процедурі отримання адміністративних послуг, довідок, витягів тощо.

«Податковий супровід платників податків – неможливий без сучасних інформаційних технологій. Тому під час консультування ми орієнтуємо громадян і представників малого бізнесу, які найчастіше відвідують наш Центр обслуговування платників, на взаємодію з ДПС через електронний кабінет. Звітуватися та сплачувати податки можна без візиту до податкової інспекції», - наголосила начальниця Луцької ДПІ. 

Водночас Ніна Демчук акцентувала увагу майбутніх фахівців економічної сфери на новаціях Закону № 3219 і запропонувала бути свідомими громадянами, зокрема слідкувати чи працюють торгівельні мережі та магазини з РРО/ПРОРО та вимагати фіскальний чек у продавця.

Нагадаємо, що практичну допомогу щодо роботи з ПРРО ДПС надають у всіх податкових інспекціях області. 

Із переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультації щодо застосування ПРРО, можна ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. 

Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області