Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині сплачено 28 мільйонів гривень екологічного податку

опубліковано 29 листопада 2023 о 08:29

За підсумками січня-жовтня 2023 року платники податків Волині, які внаслідок господарської діяльності завдають шкоди довкіллю, сплатили 28 мільйонів гривень екологічного податку.

Сума екологічного податку, перерахована до бюджету волинськими платниками, на 8,8 мільйона гривень перевищує показники аналогічного періоду торік.

Із загальних надходжень екологічного податку в області понад 20,8 мільйона гривень спрямовано до загального фонду, 7,2 мільйона гривень – надходження спецфонду.

Своєчасне усунення завданої шкоди навколишньому середовищу можливе лише за належного бюджетного забезпечення. Тому господарюючі суб’єкти, діяльність яких чинить негативні наслідки для екосистеми, мають обов’язок щодо реєстрації платником екологічного податку, - звертають увагу у Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

Зокрема, реєстрацію платником екологічного податку повинні мати СГД, які здійснюють викиди забруднюючих речовин у повітря, скиди у водні об’єкти та розміщують відходи у спеціально відведених місцях (детальніше – ст.240 Податкового кодексу України). 

Лише за умови неухильного дотримання вимог податкового законодавства всіма платниками держава і громади отримуватимуть кошти для протидії ворогу та фінансування інших важливих видатків, – нагадують у податковій службі. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ  ДПС у Волинській області