Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лісокористувачі Волині перерахували до бюджету майже 66 мільйонів гривень ренти

опубліковано 30 листопада 2023 о 08:48

Упродовж січня-жовтня 2023 року на Волині до бюджетів усіх рівнів сплачено 65,9 мільйона гривень ренти за спеціальне використання лісових ресурсів. 

Зокрема, до загального фонду надійшло 54,8 мільйона гривень, а до спецфонду – понад 11,1 мільйона гривень рентної плати за спецвикористання лісових ресурсів. 

Кожен платник, який використовує у своїй господарській діяльності лісові ресурси з комерційною метою, має зобов’язання щодо сплати низки податкових платежів і працевлаштування найманих осіб, - нагадують у податковій службі. 

Фахівці податкового адміністрування завжди уважно аналізують фінансово-господарські показники підприємств і фірм, які працюють із використанням лісових ресурсів, та рекомендують господарюючим суб’єктам працювати винятково з дотриманням законодавчих вимог. Своєчасність і повнота сплати ренти – одне з пріоритетних завдань податкового супроводу бізнесу, який працює у сфері лісозаготівлі. 

Здійснення підприємницької діяльності з порушеннями вимог податкового законодавства – неприпустиме. Для успішної протидії загарбнику держава потребує стабільних податкових надходжень для забезпечення видатків на оборону та захист країни, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області