Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Ковельщині податківці пропонують консультаційну допомогу з питань оподаткування внутрішньо переміщеним особам

опубліковано 01 грудня 2023 о 08:46

Платники податків, які внаслідок збройної агресії рф змінили місце проживання та перебувають на території обслуговування Ковельської ДПІ, завжди можуть звернутися за отриманням консультаційної допомоги з питань оподаткування до Центру обслуговування платників. 

Про це на зустрічі з представниками місцевого центру зайнятості наголосив начальник Ковельської ДПІ Сергій Ткачук. 

«Громадяни, які потребують адміністративних послуг податкової та представники бізнесу, які перебувають на території Ковельського району,  звертаються до Центру обслуговування платників із різними питаннями. Наші спеціалісти намагаються надати якісну консультаційну допомогу та підтримку кожному відвідувачу, оскільки період повернення на довоєнну систему оподаткування вимагає активного діалогу з платниками податків», - підкреслив керівник податкової інспекції.

Під час консультування платників податків спеціалісти податкової служби звертають увагу на новації Закону № 3219 та акцентують увагу на порядку оподаткування податком на доходи фізичних осіб і військовим збором доходу у вигляді благодійної допомоги, яка виплачується внутрішньо переміщеним особам міжнародними благодійними організаціями.

Начальник Ковельської ДПІ запропонував представникам служби зайнятості налагодити дієвий механізм взаємодії, насамперед у питанні інформування платників про особливості податкових норм.

«Тематичні зустрічі, тренінги, бліц-навчання та інформаційно-роз’яснювальні сесії – це ті заходи з платниками, які ми можемо планувати та проводити спільно. Безумовно, що внутрішньо переміщені особи, які прагнуть започаткувати власну справу та отримують допомогу у рамках грантових програм, потребують нашої особливої уваги», - наголосив Сергій Ткачук. 

Нагадаємо, що про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів і строки подання звітності, інформацію щодо сплати податків і податкового боргу можна дізнатися через Електронний кабінет. 

Ще один крок до цифрової податкової у цифровій державі - застосунок «Моя податкова», простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків із використанням платіжних систем.   

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області