Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч із представниками Ради бізнес-омбудсмена: волинські податківці аргументували причини присвоєння статусу ризиковості платникам податків

опубліковано 11 грудня 2023 о 08:37

Волинські податківці провели онлайн-зустріч із представниками Ради бізнес-омбудсмена. У рамках роботи комунікаційної податкової платформи приводом для відкритого діалогу волинських податківців з представниками Ради бізнес-омбудсмена стали звернення двох господарюючих суб’єктів Волині про присвоєння їм статусу ризикового платника податків.

Начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Волинській області Олег Бегаль та його заступник Вадим Іванов поінформували представників Ради бізнес-омбудсмена про причини рішення щодо відповідності критеріям ризиковості платників податків, які поскаржилися на таке рішення.  

Посадовці наголосили, що визнання платника ризиковим у кожному випадку має належне обґрунтування відповідно до вимог нормативних документів. Досить часто серед причин віднесення операцій до ризикових – небажання платників податків надати первинні документи, що підтверджували б реальність здійснюваної господарської операції.  

У Головному управлінні ДПС у Волинській області звертають увагу господарюючих суб’єктів на важливості надання необхідних документів на вимогу податкової служби. Саме вивчення та аналіз первинних документів по операції, яка підпадає під ознаки сумнівної, може спростувати наявність ризиків.

Нагадаємо, що консультаційну допомогу та інформацію про вимоги до реєстрації податкових накладних платники ПДВ можуть отримати за телефонами тематичних «гарячих» ліній.

Адреса електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Волинській області: vl.ikc@tax.gov.ua. Комунікація з піднятих у зверненні питань може відбуватися у форматі онлайн, офлайн чи офіційного листування.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області