Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Ковельщині податківці обговорили з майбутніми підприємцями податкові умови ведення бізнесу

опубліковано 11 грудня 2023 о 08:46

Фахівці Ковельської ДПІ взяли участь в інформаційно-роз’яснювальній сесії для громадян, які мають намір започаткувати власну справу. 

Діалог із актуальних питань оподаткування, що відбувся у міському центрі зайнятості, став майданчиком для обміну думками та роз’яснення платникам податкових умов провадження підприємницької діяльності.

Насамперед, представники Ковельської ДПІ розповіли про терміни подання звітності та вимоги закону щодо застосування РРО/ПРРО підприємцями –спрощенцями. 

Податкова вже відпрацювала алгоритм взаємодії з платниками податків задля забезпечення належної реєстрації РРО/ПРРО. Тому кожен, хто планує бізнес-діяльність, що передбачає проведення розрахункових операцій, може сподіватися на оперативну та якісну консультаційну допомогу у Центрі обслуговування платників, - розповіли учасникам заходу представники Ковельської ДПІ.  

Платники податків, які внаслідок збройної агресії рф змінили місце проживання та перебувають на території обслуговування Ковельської ДПІ, завжди можуть звернутися за отриманням консультаційної допомоги з питань оподаткування до Центру обслуговування платників. Зокрема, внутрішньо переміщені особи, які прагнуть започаткувати власну справу та отримують допомогу у рамках грантових програм, теж можуть розраховувати на підтримку та максимальне сприяння. 

Під час консультування платників податків спеціалісти податкової служби звертають увагу на новації Закону № 3219 та акцентують увагу на порядку оподаткування податком на доходи фізичних осіб і військовим збором доходу у вигляді благодійної допомоги, яка виплачується внутрішньо переміщеним особам міжнародними благодійними організаціями.

Нагадаємо, що про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки податківцями звітів і строки подання звітності, інформацію щодо сплати податків і податкового боргу можна дізнатися через Електронний кабінет. 

Ще один крок до цифрової податкової у цифровій державі - застосунок «Моя податкова», простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків із використанням платіжних систем.   

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області