Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова грамотність важлива для відповідальних громадян незалежної держави

опубліковано 14 грудня 2023 о 09:30

У рамках інформування майбутніх платників податків про особливості національного податкового законодавства відбулася зустріч представниці ГУ ДПС у Волинській області з учнями Луцького ліцею № 4 ім. Модеста Левицького.

Начальниця управління організації роботи ГУ ДПС у Волинській області Олена Нікотіна розповіла про податки, які сплачують в Україні громадяни та представники бізнесу, запросила ліцеїстів до діалогу щодо значення податків для оборони та успішного розвитку країни.  

Учням запропонували обов’язково отримувати фіскальний чек при купівлі товарів у торговельних мережах, оскільки саме цей документ захищає споживача у випадку придбання неякісної продукції. Як наочність працівниця податкової служби використали тематичні відеоролики ДПС України.

«Підприємці та фірми зобов’язані реєструвати розрахункові операції через касовий апарат чи ПРРО, видати фіскальний чек покупцю. Наявність саме цього документу гарантує, що ви захистите свої права споживача у випадку придбання неякісної продукції. Саме фіскальний чек дає право на повернення зіпсованого чи бракованого товару. Важливо, що саме легальний обіг готівки – важлива передумова чесної сплати податків», – наголосила Олена Нікотіна.

Представниця податкової служби також розповіла про алгоритм дій покупця у випадку неотримання фіскального чека та про можливості перевірки отриманого чека на вебпорталі ДПС.

Нагадаємо, що господарюючі суб’єкти Волині вже використовують понад 17 тисяч реєстраторів розрахункових операцій. Програмні РРО впевнено домінують у сфері обліку розрахункових операцій. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області