Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про можливості електронних сервісів ДПС інформували депутатів Володимирської районної ради

опубліковано 15 грудня 2023 о 09:34

Начальник Володимир-Волинської ДПІ Богдан Шинкарчук взяв участь у засіданні сесії Володимирської районної ради.  

Посадовець поінформував представників депутатського корпусу, керівників установ та організацій, громадськості та ЗМІ про особливості включення до Реєстру волонтерів, оподаткування виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам, роботу електронного кабінету та новий сервіс «Моя податкова».

«Майже 99 відсотків звітів до податкової служби платники податків Володимирського району подають в електронному вигляді, тобто надають перевагу дистанційному спілкуванню з ДПС. Віднедавна Державна податкова служба України запропонувала новий електронний сервіс, яким можна скористатися через мобільний телефон. Застосунок «Моя податкова»  створений Державною податковою службою України, щоб забезпечити громадянам простий і зручний інструмент для отримання основних електронних сервісів податкової служби. Функціональні можливості застосунку постійно вдосконалюються з врахуванням потреб платників податків», - розповів керівник Володимир - Волинської ДПІ Богдан Шинкарчук.  

Посадовець акцентував увагу учасників засідання на очевидних перевагах дистанційного спілкування з посадовцями ДПС, яке передбачає економію часу та запобігає корупційним ризикам.

Нагадаємо, що звітуватися та сплачувати податки можна без візиту до податкової інспекції, оскільки податковий супровід сьогодні передбачає застосування сучасних програмних рішень для дистанційної взаємодії платників податків із контролюючими органами. 

Кожен платник податків. який потребує практичної допомоги щодо роботи в електронному кабінеті чи має намір спілкуватися з ДПС через застосунок «Моя податкова», може звернутися до державної податкової інспекції за місцем податкової адреси.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області