Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Ковельщині податківці обговорили з громадськістю та платниками податків переваги електронних сервісів ДПС

опубліковано 18 грудня 2023 о 09:03

Учасниками тематичного засідання «круглого столу» у Ковельській ДПІ  стали лідери громад, керівники юридичних осіб, представники аграрного сектору та громадськості, платники податків - фізичні особи.

Начальник Ковельської ДПІ Сергій Ткачук розповів учасникам заходу про особливості роботи в електронному кабінеті, обов’язок бізнесу працювати із застосуванням РРО/ПРРО, новий електронний сервіс ДПС застосунок «Моя податкова». Окрім того, посадовець поінформував про підстави нарахування мінімального податкового зобов’язання фізичним особам- власникам землі. 

«Саме мобільний застосунок «Моя податкова» - це зручний інструмент отримання інформації про нарахування податків, власні реєстраційні дані, стан розрахунків із бюджетом тощо. Простий у застосуванні сервіс допоможе без візиту до податкової інспекції отримати інформацію з реєстрів, подати декларацію, сплатити податки до бюджету фізичним особам. Функціонал застосунку постійно вдосконалюються з врахуванням потреб платників податків», - розповів Сергій Ткачук.  

Посадовець акцентував увагу учасників засідання на тому, що у рамках цифровізації економіки податкова служба пропонує платникам  інформаційні рішення, що спрощують виконання податкових зобов’язань та отримання необхідних податкових даних. Окрім того, дистанційне спілкування з ДПС економить час і запобігає корупційним ризикам.

Тим часом учасники заходу погодили, що необхідно напрацювати дієвий алгоритм обміну інформацією з ГУ ДПС у Волинській області та продовжити зустрічі у форматі «Бізнес-влада-податкова».

Нагадаємо, що звітуватися та сплачувати податки можна без візиту до податкової інспекції, оскільки сьогодні податковий супровід передбачає застосування сучасних програмних рішень для дистанційної взаємодії платників податків із контролюючими органами. 

Кожен платник податків. який потребує практичної допомоги щодо роботи в електронному кабінеті чи має намір спілкуватися з ДПС через застосунок «Моя податкова», може звернутися до державної податкової інспекції за місцем податкової адреси.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області