Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Застосування реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні торгівлі через Інтернет

опубліковано 22 грудня 2023 о 10:29

Управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Волинській області на постійній основі здійснює моніторинг та аналіз інформації на сайтах, інтернет-майданчиках, платформах і встановлює факти можливого порушення вимог порядку проведення розрахункових операцій суб’єктами господарювання при здійсненні продажу товарів через мережу Інтернет. 

Так, в листопаді-грудні  2023 року під час заходів із контролю, покладених на Державну податкову службу, працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту проведено 4 таких фактичних перевірки.

Під час проведення  фактичних перевірок  за місцем проведення розрахункових операцій встановлено та належним чином задокументовано факти  реалізації  товарів та надання послуг всіма суб’єктами господарювання   без застосування  РРО/ПРРО  у встановленому законом порядку та без видачі покупцям розрахункових документів встановленої форми та змісту. 

Також в ході перевірок встановлено факти використання найманої праці двох працівників без належного оформлення та реєстрації трудових відносин відповідно до закону. 

Сума застосованих штрафних санкцій за порушення податкового законодавства за результатами вищезазначених фактичних перевірок становить 461481,75 гривень. Крім того, в рамках  вказаних перевірок складено 4 протоколи за ч.1 ст. 155-1 КУпАП, які скеровано для розгляду до суду.

Матеріали щодо встановлених порушень вимог законодавства про працю скеровано  для розгляду та прийняття відповідного рішення до Західного міжрегіонального управління з питань праці.

У податковій службі нагадують, що правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг визначає Закон України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» зі змінами.

Головне управління ДПС у Волинській області вчергове звертає увагу платників, що здійснювати будь-яку господарську діяльність краще, дотримуючись вимог чинного законодавства, ніж сплачувати штрафи. Такий відповідальний підхід забезпечить спокій підприємцям при веденні бізнесу.

  Відділ фактичних перевірок ГУ ДПС у Волинській області