Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині податківці під час фактичної перевірки виявили партію тютюнових виробів без марок акцизного податку

опубліковано 10 січня 2024 о 14:44

Головним управлінням ДПС у Волинській області на постійній основі здійснюються заходи дієвого контролю за дотриманням порядку зберігання, обліку та проведення розрахункових операцій при реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів суб’єктами господарювання на території області. 

Так, 09.01.2024 року працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту із залученням працівників управління контролю за обігом підакцизних товарів ГУ ДПС у Волинській області проведено фактичну перевірку в одному із сільських торгівельних закладів Луцького району. 

Під час перевірки було встановлено і належним чином задокументовано факти зберігання та реалізації тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка та алкогольних напоїв з ідентичними марками акцизного податку. Крім того, встановлено факт реалізації алкогольних напоїв за цінами, нижчими від визначених мінімальних роздрібних цін на алкогольні напої, порушення режиму програмування товарів із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів та порушення порядку ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації.

Під час перевірки працівниками Національної поліції, які невідкладно прибули на виклик, в рамках адміністративного провадження вилучено з незаконного обігу тютюнові вироби без марок акцизного податку в широкому асортименті, які незаконно зберігались у даному торгівельному закладі. В подальшому долю вилучених підакцизних товарів вирішить суд, а власника торгового закладу буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

За результатами перевірки очікувана сума штрафних/фінансових санкцій за порушення Законів України від 06.07.1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» та від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» із змінами та доповненнями становить 66,0 тис гривень.

Крім того, за результатами виявлених порушень буде вирішено питання щодо анулювання відповідних ліцензій суб’єкту господарювання в установленому законом порядку. Також на власника торгівельного закладу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст.155-1 КУпАП.

Головне управління ДПС у Волинській області вкотре звертає увагу платників, що здійснювати будь-яку господарську діяльність краще, дотримуючись вимог чинного законодавства, ніж сплачувати штрафи. Такий відповідальний підхід забезпечить спокій бізнесу при здійсненні господарської діяльності в сфері розрахункових операцій.

Управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області