Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для потреб оборони волиняни торік сплатили 700 мільйонів гривень військового збору

опубліковано 11 січня 2024 о 08:44

Внесок волинян на оборонні потреби держави за підсумками 2023 року склав 699,9 мільйона гривень військового збору. Це на 10 відсотків більше проти аналогічних показників 2022 року.

Динаміка надходжень військового збору відповідає очікуваним показникам і переконує у відповідальній позиції представників бізнесу, які своєчасно виконують свої податкові зобов’язання, - констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

В.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. вважає, що у новому році громадянам і представникам бізнесу критично важливо залишатися  свідомими та сумлінними платниками податків.  

«Зразкова податкова дисципліна – одна з першочергових передумов для ефективної протидії агресії ворога. Тож закликаємо волинян робити важливий внесок у майбутню перемогу, чесно сплачуючи податки. Легальні та прозорі відносини роботодавців і найманих осіб – основне джерело надходжень військового збору. Тому кожен, хто має офіційне робоче місце, щомісяця робить посильний фінансовий внесок для посилення обороноздатності країни», - зазначає Сергій Лисеюк.

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують підтримати країну фінансово громадянам, які торік отримали доходи без належного оподаткування.

Нагадаємо, що 1 січня 2024 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів громадянами.

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області