Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У рамках роботи комунікаційної платформи роботодавцям Луцька розповіли про переваги дистанційної взаємодії з ДПС

опубліковано 19 січня 2024 о 11:26

Ініційована Луцькою філією Волинського обласного центру зайнятості зустріч представників податкової служби з роботодавцями, які працюють в умовах грантової фінансової підтримки держави, стала комунікаційним майданчиком для обміну думками та роз’яснення окремих вимог законів у сфері оподаткування. 

Начальниця Луцької ДПІ Ніна Демчук розповіла учасникам заходу про адміністративні послуги, які можна отримати у Центрі обслуговування платників  і запропонувала консультаційну допомогу кожному, хто має намір застосовувати сучасні інформаційні технології при виконанні податкових зобов’язань. 

«У Центрі обслуговування платників вам допоможуть налагодити дистанційну взаємодію з податковою службою. Тим паче, що електронні сервіси ДПС, які спрощують виконання податкових зобов’язань, дедалі більше цікавлять платників податків», - наголосила Ніна Демчук.

Начальниця Луцької ДПІ акцентувала увагу на особливостях звітування господарюючими суб’єктами та запропонувала користуватися електронним кабінетом ДПС,  що містить необхідну інформацію про терміни подання звітності та сплати податкових платежів. 

«Із огляду на те, що початок нового фінансового року – це традиційно період річного звітування та подання декларацій про отримані доходи громадянами, рекомендую підприємцям активніше користуватися дистанційним форматом взаємодії. А ми допоможемо опанувати навичками роботи в електронному кабінеті чи налаштувати  мобільний застосунок «Моя податкова»», - підкреслила Ніна Демчук.   

Нагадаємо, що саме мобільний застосунок «Моя податкова» - це зручний інструмент отримання інформації про нарахування податків, власні реєстраційні дані, стан розрахунків із бюджетом тощо. Простий у застосуванні сервіс допоможе без візиту до податкової інспекції отримати інформацію з реєстрів, подати декларацію, сплатити податки до бюджету фізичним особам. Функціонал застосунку постійно вдосконалюється з врахуванням потреб платників податків.

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують: із 1 січня 2024 року в Україні  стартувала кампанія декларування доходів фізичними особами.  Відзвітуватися про минулорічні доходи треба до 1 травня 2024 року.

Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова». 

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області