Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Незаконна діяльність у сфері таксі: заходи впливу та відповідальність

опубліковано 24 січня 2024 о 08:55

Головне управління ДПС у Волинській області повідомляє про проведення контрольно-перевірочних заходів в сфері перевезень.

У межах здійснення контролю за порядком проведення розрахунків при наданні послуг по перевезенню пасажирів автомобільним транспортом, підрозділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Волинській області у січні цього року при проведенні фактичної перевірки виявлено фізичну особу, яка здійснює таку діяльність, отримуючи замовлення через онлайн сервіс виклику таксі - без державної реєстрації, як суб'єкта господарювання. При цьому, використовуючи для перевезення пасажирів легковий автомобіль фізична особа не мала будь-яких дозвільних документів на право провадження такої діяльності, зокрема, ліцензії, проходження технічного та медичного огляду, як того вимагає чинне законодавство. Під час фактичної перевірки на фізичну особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 164 КУпАП, який скеровано на розгляд до Луцького міськрайонного суду.

Наголошуємо, що здійснення господарської діяльності по наданню послуг з перевезення пасажирів вимагає від платників податків обов’язкової реєстрації суб’єктами господарювання та використання реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій при проведенні відповідних розрахунків.

Управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області