Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Ратнівщині активно інформують підприємців про особливості річного звітування    

опубліковано 26 січня 2024 о 08:44

Інформаційно-роз’яснювальні сесії для фізичних осіб-підприємців і громадян, які зобов’язані відзвітуватися про минулорічні доходи, проводять працівники Ратнівської ДПІ.

Такі особисті і колективні зустрічі, тематичні тренінги допомагають платникам податків набути навичок дистанційного звітування, - інформує Ратнівська ДПІ. 

«Під час спілкування з підприємцями орієнтуємо бізнес на застосування сучасних ІТ-рішень ДПС, які спрощують комунікацію з податковою службою. Водночас наголошуємо: від відповідального ставлення громадян до вимог законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку залежить фінансова стабільність нашої держави, соціальний захист громадян», - коментує начальниця Ратнівської ДПІ Оксана Більчук.  

Посадовиця підкреслила, що роз’яснювальні заходи сприяють правильному формуванню звітних даних підприємцями та допомагають громадянам під час заповнення річної декларації. 

Нагадаємо, що з 1 січня 2024 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів фізичними особами. Відзвітуватися про минулорічні доходи треба до 1 травня 2024 року.

Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова». 

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області