Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністрації ринків можуть сприяти легалізації готівкового обігу, - Володимир-Волинська ДПІ

опубліковано 29 січня 2024 о 09:21

Видати фіскальний чек покупцю – обов’язок підприємців, які здійснюють розрахункові операції. Адміністрації ринків у межах своїх повноважень можуть сприяти дотриманню цієї вимоги господарюючими суб’єктами.

На цьому під час зустрічі з представниками трьох ринків у м. Володимирі наголосив начальник Володимир-Волинської ДПІ Богдан Шинкарчук. 

«Сфера готівкових операцій потребує пильної уваги контролюючих органів і спільної взаємодії з представниками влади, керівниками ринків і бізнес-середовища. Адміністрації ринків повинні бути зацікавлені у тому, щоб всі орендарі торгових місць працювали у правовому полі, тобто реєстрували проведені розрахункові операції через РРО/ПРРО. Легальний обіг готівки – це додаткові надходження до бюджетів усіх рівнів», - наголосив Богдан Шинкарчук. 

Посадовець запропонував представникам ринків передбачити у договорах оренди торгових точок пункт, що зобов’язував би підприємців не ігнорувати вимоги закону щодо обліку розрахункових операцій через касовий апарат.

Учасники зустрічі погодили, що напрацьовуватимуть спільні рішення, які стануть основою для діалогу з представниками місцевого бізнесу.

Враховуючи період річного звітування, начальник Володимир-Волинської ДПІ поінформував про переваги електронного звітування та особливості подання Річної податкової декларації про майновий стан і доходи громадянами та підприємцями. 

Нагадаємо, що Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова». 

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області