Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Володимира взяли участь в інформаційно-роз’яснювальній сесії для малого бізнесу

опубліковано 02 лютого 2024 о 08:43

У рамках роботи комунікаційної податкової платформи про особливості цифрової комунікації з ДПС, важливість декларування доходів і дотримання вимог закону у сфері обліку розрахункових операцій з представниками малого бізнесу спілкувався начальник Володимир-Волинської ДПІ Богдан Шинкарчук.

Під час засідання «круглого столу», ініційованого Володимирською міською радою і ФПП «Бізнес-центр», посадовець розповів представникам бізнесу про вимоги щодо видачі фіскального чека покупцям при реалізації товарів, нагадав про правила декларування доходів і запропонував скористатися перевагами мобільного застосунку «Моя податкова».

«Щоб поінформувати максимальне коло платників податків про вимоги податкового законодавства і запобігти застосуванню штрафних санкцій, у Центрі обслуговування платників Володимир-Волинської ДПІ систематично проводяться тренінги та тематичні практикуми. Запрошуємо громадян, яких закон зобов’язує до 1 травня подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, а також підприємців скористатися можливостями консультаційної підтримки у податковій службі», - наголосив Богдан Шинкарчук. 

Важливо, що в місцевій податковій інспекції громадяни і представники підприємництва можуть отримати практичну допомогу з питань налаштування застосунок «Моя податкова». 

«Цифрові рішення для спілкування з ДПС спрощують комунікацію бізнесу з ДПС. Звітуватися дистанційно через електронний кабінет можуть громадяни та підприємці. Якщо не знаєте як це зробити правильно – звертайтеся до наших фахівців», – порекомендував начальник Володимир - Волинської ДПІ Богдан Шинкарчук. 

Нагадаємо, що Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області