Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діалог онлайн: податківці Волині відповіли на актуальні питання представників фермерських господарств

опубліковано 14 лютого 2024 о 11:29

У рамках роботи комунікаційної податкової платформи фахівці податкового адміністрування Головного управління ДПС у Волинській області спілкувалися з аграріями Волині. 

Комунікація у форматі веб-діалогу із представниками фермерських господарств відбулася 13 лютого 2024 року з ініціативи управління агропромислового розвитку Волинської обласної військової адміністрації.

До інформаційно-роз’яснювальної сесії з представниками аграрного бізнесу були залучені керівники та спеціалісти з різних підрозділів управлінь оподаткування юридичних осіб, фізичних осіб та контролю за підакцизними товарами. 

Насамперед, податківці розповіли про податкові вимоги до представників сімейних фермерських господарств та юридичних осіб - спрощенців, зокрема в частині складання та подання звітних декларацій, відображення сум МПЗ та єдиного внеску, отриманих грантових ресурсів.   

Зокрема, про розрахунок мінімального податкового зобов’язання та єдиного внеску учасникам заходу розповіла заступник начальника відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску, податків з громадян та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, координації та інформаційно-аналітичного забезпечення, розгляду звернень платників податків управління оподаткування фізичних осіб Наталія Бондаренко.

Про вимоги до заповнення і подання декларацій юридичними особами, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, інформувала головний державний інспектор відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ та організацій та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб Людмила Маківка. 

Начальник відділу ліцензування торгівлі підакцизними товарами та зберігання пального управління контролю за підакцизними товарами Ігор Ярощук акцентував увагу учасників заходу на необхідності дотримання вимог закону при придбанні та зберіганні пального. 

Нагадаємо, що Державна податкова служба використовує всі можливі канали комунікації з платниками задля донесення важливої інформації.  

Зокрема, комунікаційна податкова платформа залишаються ефективним майданчиком для обміну думками щодо вирішення актуальних питань між Головним управлінням ДПС у Волинській області та господарюючими суб’єктами області.

Адреса електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Волинській області vl.ikc@tax.gov.ua. Комунікація з піднятих у зверненні питань може відбуватися у форматі онлайн, офлайн чи офіційного листування.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області