Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легальний обіг готівки – це додаткові надходження до бюджету, - Нововолинська ДПІ  

опубліковано 26 лютого 2024 о 08:51

Лише за належного обліку розрахункових операцій бюджети всіх рівнів отримуватимуть додаткові надходження. Тому увага податкової служби до виконання вимог підприємцями в частині застосування РРО/ПРРО – не випадкова.

На цьому під час зустрічі з керівником місцевого ринку наголосила начальниця Нововолинської ДПІ Ірина Кушнірук. 

«Усі підприємці достатньо добре поінформовані про обов’язок  видавати фіскальний чек покупцю. Під час зустрічей із представниками бізнесу та за посередництвом медіа про обов’язкове застосування РРО/ПРРО податкова служба інформує постійно. Водночас звертаємося до адміністрації ринків із проханням у межах своїх повноважень максимально сприяти дотриманню цієї вимоги господарюючими суб’єктами», - наголосила Ірина Кушнірук.

Посадовиця підкреслила, що одним із шляхів вирішення питання застосування РРО/ПРРО стало б внесення до договорів оренди торгових точок пункту, який би зобов’язував підприємців дотримуватися вимог закону щодо обліку розрахункових операцій через касовий апарат.

Учасники зустрічі погодили, що напрацьовуватимуть спільні рішення, які стануть основою для діалогу з представниками місцевого бізнесу.

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області