Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Доходи, з яких не сплачено податки, треба декларувати, - Шацька ДПІ 

опубліковано 29 лютого 2024 о 08:56

Задля добробуту громади та підтримання обороноздатності країни громадяни, які торік отримали доходи під час туристичного сезону, повинні подати Річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

У цьому мешканців села Світязь переконувала начальниця Шацької ДПІ Світлана Сулік.

Під час зустрічі зі старостою та мешканцями громади с. Світязь посадовиця докладно поінформувала про випадки, за яких громадяни зобов’язані звітуватися про доходи.

«У періоду літнього відпочинку на Шацьких озерах чимало місцевих мешканців отримують доходи від здачі в найм житла, проведення оглядових екскурсій, організації комфортного відпочинку туристів з різних куточків України. Закон передбачає, що всі неоподатковані доходи повинні декларуватися за підсумками звітного року. Рекомендуємо звітуватися дистанційно. А якщо потребуєте індивідуальної консультаційної допомоги, звертайтеся у Центр обслуговування платників Шацької ДПІ», - звернулася до учасників зустрічі Світлана Сулік. Посадовиця підкреслила, що декларування доходів – це особистий внесок кожного українця у фінансову підтримку держави, забезпечення її обороноздатності, детально розповіла про терміни та нові ІТ-можливості для подання декларації, зокрема рекомендувала платникам податків скористатися можливостями електронного кабінету чи мобільним застосунком «Моя податкова».

До слова, кожному декларанту фахівці податкової служби надають необхідну консультаційну допомогу. Детальнішу інформацію щодо особливостей Деклараційної кампанії-2024 та про процедуру подання декларації можна дізнатися із тематичного банера на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області та за номером телефону «гарячої» лінії (0332) 777-106, яка працює щоп’ятниці з 11.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області