Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про послуги ДПС та консультаційну допомогу бізнесу - на форумі підприємливих успішних жінок

опубліковано 04 березня 2024 о 09:51

Які податкові вимоги варто врахувати під час ведення бізнесу підприємливих та успішних жінок-учасниць форуму «Жіноче лідерство та сімейний бізнес у часи викликів» інформувала начальниця управління організації роботи Головного управління ДПС у Волинській області Олена Нікотіна.

Учасниця форуму від податкової служби розповіла про сервіси ДПС та реальні шляхи вирішення можливих проблемних ситуацій під час провадження підприємницької діяльності.

«Незалежно від статі всі громадяни відчувають певні труднощі у процесі започаткування власної справи. Законодавчі вимоги до ведення бізнесу не залежать від гендерних ознак. Тож податкових правил та положень нормативних документів повинні дотримуватися всі без винятку платники податків. А спростити процес ведення податкового обліку та звітування допоможуть сучасні електронні сервіси ДПС», - наголосила Олена Нікотіна.

Посадовиця докладно поінформувала про переваги роботи в електронному кабінеті, який став надійним помічником для більшості ФОПів та юридичних осіб, запропонувала скористатися можливостями нових електронних сервісів, серед яких мобільний застосунок «Моя податкова», та консультаційною допомогою, яку надають у Центрах обслуговування платників при державних податкових інспекціях області.

«Немає жодних гендерних стереотипів, що впливали б на процес планування та ведення бізнесу. Податкові правила теж не містять положень, що виокремлювали б їх застосування за гендерною ознакою. Вимога закону – чесно та своєчасно сплачувати податки для того, щоб держава і громади мали кошти для фінансування витрат на оборону та соціальну сферу», - підсумувала Олена Нікотіна.  

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області