Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Горохівщині працюють над ефективністю заходів із легалізації праці

опубліковано 06 березня 2024 о 08:34

До участі в засіданні робочої групи з питань легалізації трудових відносин, у складі якої представники органів виконавчої влади, центру зайнятості, місцевого самоврядування, долучилася начальниця Горохівської ДПІ Руслана Дейнега.

Під час засідання представниця податкової служби поінформувала про повноваження податкової служби та наголосила, що результативність роботи у напрямку легалізації робочих місць залежить від скоординованих зусиль усіх гілок влади та контролюючих органів.

«Варто відзначити, що позиція громадян і працедавців у питанні оформлення трудових відносин – однаково важлива. Громадяни мають право не погоджуватися на незадекларовану працю, оскільки втрачають права і можливості. Працедавці не мають права ігнорувати вимоги закону задля тимчасової вигоди шляхом мінімізації сплати податків. Наше завдання –переконати обидві сторони працювати у правовому полі», - наголосила Руслана Дейнега.

Посадовиця підкреслила, що комплексний підхід до проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів сприятиме створенню справедливих і безпечних умов праці для всіх та укріпленню економіки нашої країни.

Нагадаємо, що громадяни, які торік отримали доходи без сплати податків, зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня 2024 року.

З огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області