Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діалог партнерів: волинські податківці інформували представників УСПП про підстави присвоєння статусу ризиковості

опубліковано 07 березня 2024 о 08:43

У рамках роботи комунікаційної податкової платформи відбулася онлайн -зустріч між представниками Головного управління ДПС у Волинській області, Української спілки промисловців і підприємців та волинського товариство, яке включено у перелік ризикових платників податків.

Приводом для відкритого діалогу стало звернення господарюючого суб’єкта, який не погоджується зі статусом ризиковості через певні особливості господарської діяльності. Власне представники ТОВ аргументували свою позицію, надаючи пояснення щодо мізерної кількості найманих осіб впливом сезонного фактору та відсутністю реальних прибутків у перші роки господарювання. 

Натомість представники податкової служби апелювали до виконання вимог закону кожним платником податків .

Заступник начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Волинській області Вадим Іванов детально поінформував учасників зустрічі про причини рішення щодо відповідності критеріям ризиковості цього платника податків і рекомендував надати новий пакет документів для повторного розгляду комісією ГУ ДПС у Волинській області.    

«Є певні перестороги, які й стали підставою для ухвалення рішення щодо віднесення до категорії ризикових платників цього ТОВ. Оскільки зараз має місце певна позитивна динаміка у розвитку товариства, варто скористатися можливістю надати пояснення з врахуванням нових обставин для перегляду рішення податкової служби», - підкреслив посадовець.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області звертають увагу господарюючих суб’єктів на важливості надання необхідних документів на вимогу податкової служби. Саме вивчення та аналіз первинних документів по операції, яка підпадає під ознаки сумнівної, може спростувати наявність ризиків.

Нагадаємо, що консультаційну допомогу та інформацію про вимоги до реєстрації податкових накладних платники ПДВ можуть отримати за телефонами тематичних «гарячих» ліній.

Адреса електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Волинській області: vl.ikc@tax.gov.ua. Комунікація з піднятих у зверненні питань може відбуватися  у форматі онлайн, офлайн чи офіційного листування.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області