Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Формат «влада і бізнес»: податківці Володимира спілкувалися з представниками підприємництва

опубліковано 08 березня 2024 о 09:02

У рамках роботи комунікаційної податкової платформи начальник Володимир-Волинської ДПІ Богдан Шинкарчук взяв участь у діалоговій зустрічі представників влади та контролюючих органів із підприємцями та юридичними особами, які здійснюють діяльність на території Володимирської громади.

Формат заходу, що був ініційований ФПП «Бізнес-центр», передбачав діалог із питань, які нині найбільш актуальні для платників податків. Тож посадовець поінформував про вимоги щодо застосування РРО/ПРРО господарюючими суб’єктами та відповів на запитання про особливості електронних сервісів ДПС. 

«Кожен із вас може спілкуватися з ДПС дистанційно. Цифрова комунікація з податковою – доступна та зручна громадянам і представникам бізнесу. Постійне оновлення електронних сервісів дозволяє платникам податків звітуватися, отримувати адміністративні послуги та податкову інформацію без візиту до податкової інспекції», - наголосив Богдан Шинкарчук.

Посадовець підкреслив, що у місцевій податковій інспекції громадяни і представники підприємництва можуть отримати практичну допомогу з питань налаштування застосунку «Моя податкова» та користування електронним кабінетом платника. Начальник Володимир-Волинської ДПІ нагадав учасникам заходу про важливість погашення податкових боргів, а громадянам рекомендував не зволікати з поданням річної податкової декларації про майновий стан і доходи.

У податковій службі області нагадують, що саме своєчасні податкові надходження створюють фінансові умови для ефективної протидії ворогу в умовах військової агресії рф. Внесок кожного платника податків у перемогу над загарбниками важливий, - наголошують у ГУ ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, що Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.   

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області