Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Торгівля ювелірними виробами з дорогоцінних металів: податківці контролюють дотримання порядку застосування РРО

опубліковано 11 березня 2024 о 08:48

Головним управлінням ДПС у Волинській області на постійній основі здійснюються заходи дієвого податкового контролю за дотриманням порядку проведення розрахункових операцій суб’єктами господарювання, які здійснюють реалізацію ювелірних виробів з дорогоцінних металів на території області. 

Так, протягом cічня-лютого поточного року працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області проведено 10 фактичних перевірок в торгівельних закладах де здійснюють реалізацію ювелірних виробів на території області.

В ході перевірок було встановлено і належним чином задокументовано наступні порушення:

- факти реалізації ювелірних виробів без застосування РРО/ПРРО;

- реалізація товарів, які не відображені в обліку, чим порушено встановлений законодавством порядок ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації;

- встановлено факти використання найманої праці працівників без належного оформлення та реєстрації трудових відносин відповідно до закону. 

За результатами перевірок очікувана сума штрафних/фінансових санкцій за порушення Законів України від 06.07.1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями становить 8,9 млн. гривень. 

Також інформуємо, що за результатами проведених працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту контрольно-перевірочних заходів протягом січня-лютого 2024 року до бюджету сплачено 1993,7 тис. грн. штрафних (фінансових) санкцій. 

Головне управління ДПС у Волинській області вкотре звертає увагу платників податків, що при здійсненні будь-якої господарської діяльності слід дотримуюватись вимог чинного податкового законодавства. Такий відповідальний підхід забезпечить спокій бізнесу при здійсненні господарської діяльності в сфері проведення розрахункових операцій.

Управління податкового аудиту ГУ ДПС у Волинській області