Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські працедавці спрямували на соціальні потреби майже 1,5 мільярда гривень єдиного внеску

опубліковано 18 березня 2024 о 08:43

За підсумками січня-лютого 2024 року волинські працедавці перерахували 1 мільярд 480 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це на 90 мільйонів гривень більше, ніж у січні-лютому торік.

Фінансова складова соціального забезпечення безпосередньо залежить від надходжень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та рекомендують представникам бізнесу неухильно дотримуватися вимог трудового і податкового законодавства в оплаті праці найманих осіб.

«Сьогодні сумлінням кожного працедавця визначається спроможність держави своєчасно фінансувати соціальні видатки. Саме відповідальна позиція бізнесу та зразкова податкова дисципліна – важливі передумови для захисту соціально вразливих груп населення, які потребують фінансової підтримки від держави. Варто пам’ятати, що саме неофіційні трудові відносини створюють ризики для держави, бізнесу та найманих осіб», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.  

Посадовець підкреслив, що лише офіційно працевлаштовані громадяни можуть отримати гідний соціальний захист у разі настання страхового випадку.

Водночас підтримати країну фінансово можуть і повинні громадяни, які торік отримали доходи, з яких не сплачено податки. Декларуючи доходи, громадяни зроблять особистий внесок в обороноздатність держави.

Нагадаємо, що Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів,  потенційним декларантам пропонується подати декларацію через електронний кабінет  або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області