Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Задекларована праця захищає найманого працівника та наповнює бюджет, - Головне управління ДПС у Волинській області

опубліковано 21 березня 2024 о 09:35

Податкова служба рекомендує працедавцям використовувати лише задекларовану працю та задля запобігання порушенням забезпечує якісний аналіз звітності волинських працедавців.

Зокрема, у січні-лютому поточного року податківці встановили, що 3,3 тисячі платників податків допускають випадки нарахування зарплати в розмірах менше мінімальної. Часто такі факти не підтверджуються неповною зайнятістю найманих осіб, - інформує Головне управління ДПС у Волинській області.

Тож у межах наданих повноважень податківці власні аналітично-інформаційні матеріали щодо майже трьох тисяч роботодавців-порушників скерували для ухвалення рішень до комісій при райдержадміністраціях та Держпраці.

Тим часом майже 1,4 тисячі податкових агентів під час співбесід в органах ДПС надавали пояснення щодо мізерної зарплати найманих осіб. Натомість податківці аргументовано переконували, що випадки зарплати у «конверті» - неприпустимі, оскільки порушують права громадян. Ефект роз’яснювальної роботи – 85 відсотків працедавців, які спілкувалися з податківцями, підвищили рівень оплати праці до визначених законом, бюджет додатково отримав 1,6 мільйона гривень сплачених податків.

Лише задекларована праця захищає найманого працівника, оскільки з моменту укладення трудового договору наймана особа має трудові права й соціальні гарантії, - звертають увагу у Головному управлінні ДПС у Волинській області та рекомендують працівникам наполягати на офіційному працевлаштуванні.  

Громадяни, які торік отримали доходи, але не сплатили податки, мають можливість до 1 травня 2024 року подати Річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Нагадаємо, що кожен декларант може отримати належну консультаційну допомогу і сприяння у поданні декларації у Центрах обслуговування платників.

Про перебіг та особливості нинішньої деклараційної кампанії громадяни можуть дізнатися із тематичного банера «Деклараційна кампанія-2024» на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області. Відповіді на актуальні питання громадяни-декларанти можна отримати щоп’ятниці під час роботи тематичної «гарячої» лінії за номером телефону  (0332) 777-106 з 11.00 до 12.00.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області