Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині до бюджетів сплачено понад 1,5 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб

опубліковано 27 березня 2024 о 08:49

Упродовж січня-лютого 2024 року із офіційних доходів волинян до бюджетів усіх рівнів сплачено 1 мільярд 530 мільйонів податку на доходи з фізичних осіб. Наразі показники сплати ПДФО в області фіксують на рівні минулорічних надходжень.

Із загальної суми сплаченого ПДФО фізичними особами в області понад 700 мільйонів гривень надійшли до держбюджету, решта суми - у доходах місцевих бюджетів області.

Оскільки саме податок на доходи фізичних осіб є бюджетоутворюючим для громад, лідери місцевого самоврядування повинні пильнувати, щоб у всіх бізнес-проєктах використовували лише задекларовану працю найманих осіб.

Водночас податківці наполегливо рекомендують громадянам погоджуватися лише на офіційні умови праці. Якщо ж ви працюєте без трудового договору, то не платите податків і не отримуєте соціальних гарантій, - звертають увагу громадян у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Підтримати країну фінансово можуть і повинні громадяни, які торік отримали доходи, з яких не сплачено податки. Декларуючи доходи, громадяни зроблять особистий внесок в обороноздатність держави.

Із 1 січня 2024 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів фізичними особами. Відзвітуватися про минулорічні доходи треба до 1 травня 2024 року.

Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області