Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волинські податківці разом із бізнесом обговорили актуальні питання оподаткування

опубліковано 28 березня 2024 о 11:00

У рамках роботи комунікаційної податкової платформи волинські податківці зустрілися з представниками бізнесу. За сприяння Волинської торгово-промислової палати до діалогу з керівниками структурних підрозділів Головного управління ДПС у Волинській області 28 березня 2024 року долучилися представники фінансових і бухгалтерських служб місцевих господарюючих суб’єктів. 

Про законодавчі нововведення та податкові умови здійснення діяльності в умовах воєнного стану платників податків інформували представники управлінь оподаткування юридичних осіб та з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків.

Насамперед, начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб Інна Сцьольна докладно поінформувала учасників заходу про особливості звітування перед ДПС та новації, які варто врахувати у господарській діяльності платникам податку на прибуток і спрощенцям IV групи.   

Актуальним питанням адміністрування ПДВ та складанню звітності був присвячений виступ заступника начальника відділу адміністрування ПДВ Валентини Кальнюк.

Про питання роботи СМ КОР, зокрема підстави зупинення реєстрації податкових накладних із учасниками заходу спілкувався заступник начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків - начальник відділу прогнозу, аналізу та звітності, моніторингу операцій та ризиків Вадим Іванов. Зокрема, посадовець детально розповів про вимоги до платників ПДВ для успішної реєстрації податкових накладних та алгоритм дій платника у випадку призупинення їх реєстрації, відповів на запитання представників бізнесу та наголосив, що для отримання консультаційної допомоги кожен платник ПДВ має можливість скористатися тематичними «гарячими» лініями. 

На запитання платників податків щодо особливостей справляння рентної плати, екологічного податку та місцевих податків і зборів відповіла головний державний інспектор відділу адміністрування рентної плати та екологічного податку, місцевих податків і зборів з юридичних осіб та розгляду звернень Оксана Лазарєва.

«Податкова служба – відкрита для партнерського діалогу із сумлінним бізнесом. Ми використовуємо різні інформаційні ресурси, щоб донести максимум інформації про вимоги закону і таким чином попередити застосування штрафних санкцій. Тематичні зустрічі з бізнесом – ще й чудова нагода з’ясувати наскільки ефективно працюють податкові норми при здійсненні господарської діяльності, відтак більш ефективно планувати нашу роботу із забезпечення надходжень до бюджетів», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують, що фінансові умови для ефективної протидії ворогу в умовах військової агресії рф та виконання державою соціальних зобов’язань залежать від податкової дисципліни кожного платника. Тож вагомий внесок у майбутню перемогу над загарбником робить кожен, хто дотримується вимог податкового законодавства та сумлінно сплачує податки, - нагадують у податковій службі. 

Фото по темі:

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області