Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова культура школярів? Податківці Волині мають досвід діалогу з учнівською молоддю

опубліковано 29 березня 2024 о 09:01

Про власний досвід участі в уроках податкової грамотності педагогам луцьких шкіл розповіла начальник управління організації роботи Головного управління ДПС у Волинській області Олена Нікотіна.

Формування податкової культури у школярів обговорювали вчителі луцьких шкіл під час семінару «Міжпредметні зв’язки – запорука інтеграції та розкриття компетентнісного потенціалу, соціальної та здоров’язбережувальної освітньої галузі в НУШ», що відбувся 28 березня 2024 року.

Як досвідчений лектор із питань податкової грамотності Олена Нікотіна навела низку реальних ситуацій, які виникали під час спілкування зі старшокласниками, та запропонувала вчителям економіки приділяти належну увагу формуванню податкової культури в учнів.

«Питання оподаткування у простій та живій формі, проілюстровані життєвими прикладами, дозволяють учням випускних класів вступати у доросле життя з елементарними знаннями про відповідальність за несплату податків. Саме податкова грамотність, як елемент фінансових знань, дозволить молодому поколінню швидко адаптуватися до обставин дорослого життя. Про те, що країна існує завдяки сумлінним платникам податків, повинні знати дорослі та діти», - наголосила Олена Нікотіна.  

Посадовиця окремо розповіла про масштабні роз’яснювальні кампанії ДПС, що сприяють поінформованості громадян про їх обов’язок декларувати доходи та сплачувати податки, загалом інформують про податкові новації та вимоги до здійснення підприємницької діяльності.

«Вивчаючи потреби платників податків, ДПС постійно вдосконалює електронні сервіси та пропонує нові можливості для якісної комунікації. Для учнів, які вже є вправним користувачами ІТ-рішень, використання застосунку «Моя податкова» стане першим позитивним життєвим досвідом дистанційного спілкування з податковою», - підсумувала Олена Нікотіна.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області