Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Волині - незмінні прихильники електронного формату звітування

опубліковано 01 квітня 2024 о 09:32

За підсумками січня-березня 2024 року на Волині в електронному вигляді подано понад 140 тисяч декларацій. Це 98,2 відсотка від загальної кількості звітів, що надійшли на опрацювання до фахівців ДПС.

У переліку прихильників електронної комунікації з податковою службою – більшість юридичних осіб та фізичні особи-підприємці. Зокрема, юридичні особи впродовж першого кварталу поточного року подали 70,1 тисячі звітів в електронному вигляді, а підприємці-фізичні особи – майже 70 тисяч електронних декларацій.

Зручність інформаційних сервісів ДПС, зокрема функціональні можливості електронного кабінету дозволяють на якісно новому рівні спілкуватися з податковою службою та виконувати податкові зобов’язання без особистого контакту з податковим інспектором. Цей момент важливий, оскільки виключає суб’єктивний чинник, відтак - корупційні ризики, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та запрошують громадян теж звітуватися дистанційно.   

Нагадаємо, що до 1 травня 2024 року триває кампанія декларування доходів громадянами.

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області