Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громади Волині залучили майже 2 мільярди гривень податкових надходжень

опубліковано 04 квітня 2024 о 08:58

У січні-березні 2024 року до місцевих бюджетів Волині надійшло 1 мільярд 995 мільйонів гривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Сума сплачених волинянами податків до бюджетів громад – дещо менша, ніж минулорічні надходження за аналогічний період. Ця ситуація зумовлена законодавчими змінами щодо джерел доходів місцевих бюджетів, - пояснюють у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

У податковій службі наголошують на важливості дієвої взаємодії між місцевою владою, контролюючими органами та платниками податків у питаннях легалізації найманої праці та погашення податкових боргів.

Водночас фінансово допомогти країні та громадам повинні громадяни, яких закон зобов’язує декларувати доходи.  

Нагадаємо, що Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.     

Саме своєчасні податкові надходження створюють фінансові умови для ефективної протидії ворогу в умовах військової агресії рф. Внесок кожного платника податків у перемогу над загарбниками важливий, - наголошують у ГУ ДПС у Волинській області.

Сектор інформаційної взаємодії  ГУ ДПС у Волинській області