Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результативний діалог: волинське підприємство добровільно відмовилося від схеми мінімізації прибутку та сплатило до бюджету 1,3 мільйона гривень 

опубліковано 05 квітня 2024 о 08:52

Аналізуючи господарську діяльність одного з платників податків Волинської області податківці виявили, що підприємство надавало однотипні високорентабельні послуги нерезидентам різних країн. 

Переважну частину таких послуг компанія реалізовувала безпосередньо споживачам, зареєстрованим в Європі та Азії. 

Однак інша частина послуг надавалася за заниженими цінами фірмі-посереднику, яка зареєстрована на Британських Віргінських островах і не сплачує податок з власного прибутку. А фірма посередник перепродавала послуги клієнтам українського підприємства, але вже за нормальною ціною.

Діапазон чистої рентабельності витрат по операціях з реалізації послуг безпосередньо споживачам склав 243 відсотки, а от чиста рентабельність витрат при наданні послуг через посередника – 187 відсотків. Власне у різниці цих показників «сховалася» реальна мінімізація податку на прибуток.

Після обґрунтованих запитів податківців до волинського підприємства про мінімізацію податку на прибуток і проведеної співбесіди, підприємством, у першому кварталі 2024 року, подано уточнюючу декларацію за 2020 рік та сплачено до бюджету 1 мільйон 347 тисяч гривень податку на прибуток, - повідомили у відділі трансфертного ціноутворення Головного управління ДПС у Волинській області. 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області