Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині до бюджету сплачено понад півмільярда гривень податку на прибуток

опубліковано 09 квітня 2024 о 08:46

За підсумками першого кварталу 2024 року господарюючі суб’єкти Волині спрямували до Зведеного бюджету 522 мільйони гривень податку на прибуток.

Наразі сума перерахованого до Зведеного бюджету податку на прибуток в області на 24,3 відсотка перевищує аналогічні надходження торік.

Тенденція росту показників сплати податку на прибуток свідчить про якісний податковий супровід бізнесу та відповідальність платників податків у виконанні своїх податкових зобов’язань. А серед чинників, що сприяють бюджетним надходженням - активна протидія спробам певних бізнес-кіл уникнути податкових зобов’язань і ретельний та неупереджений аналіз показників господарювання тих суб’єктів, які намагаються звітуватися про уявну збиткову діяльність.   

Компанії, які декларують вигадані збитки, мінімізуючи в такий спосіб сплату податків, - під пильним контролем податкових інспекторів, - наголошують у податковій службі та рекомендують господарюючим суб’єктам прозоро звітуватися про реальні фінансові результати своєї діяльності..

Довідково: позитивну динаміку надходжень із податку на прибуток на Волині фіксували за підсумками 2023 року. Торік волинські підприємства спрямували до бюджету 1,1 мільярда гривень податку на прибуток.

Фінансова основа протидії загарбникові – це своєчасно та у повному обсязі перераховані до бюджету податки. Сплачуючи податки, кожен робить вагому інвестицію у майбутню перемогу над ворогом, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.  

 Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області