Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги платників податків! Інформація про рівень податкової ефективності з податку на прибуток публікується на вебпорталі ДПС

опубліковано 12 квітня 2024 о 08:44

З метою залучення до державного бюджету України надходжень з податку на прибуток працівники управління оподаткування юридичних осіб проводить моніторинговий аналіз показників фінансової звітності та даних податкових баз щодо встановлення можливих ризиків мінімізації податку.

Одним із критеріїв відбору платників для проведення аналізу податкової та фінансової звітності є показник податкової ефективності з податку на прибуток (питома вага задекларованого податку в доході підприємства).

Так, на вебпорталі ДПС України на постійній основі публікуються показники податкової ефективності з податку на прибуток в розрізі галузей економіки України. Дані показники зіставляються з коефіцієнтом податкової ефективності по окремій галузі області при проведенні камеральної перевірки декларацій та подальшого аналізу фінансово-господарської діяльності СГД.

Ознайомитися з інформацією щодо окремих показників декларування податку на прибуток по галузям та рівня податкової ефективності з податку на прибуток в розрізі КВЕД за 2023 рік можна за посиланням.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області