Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мешканцям Ратнівщини надають практичну допомогу з питань подання декларації про доходи

опубліковано 19 квітня 2024 о 08:31

Про можливості сучасних ІТ-рішень ДПС, які спрощують комунікацію з податковою службою, у рамках Деклараційної кампанії 2024 ратнівські податківці розповідають громадянам під час індивідуальних зустрічей.

Такі роз’яснювальна робота та тематичні тренінги допомагають платникам податків набути навичок дистанційного звітування, - інформує Ратнівська ДПІ.

«Ми переконуємо громадян, що звітування в електронному вигляді зручно. Дистанційне звітування через електронний кабінет передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна. Тому використання цього електронного сервісу мінімізує помилки при заповненні декларації та надає можливість подання копій первинних документів як додаток до податкової декларації в онлайн-режимі», - коментує начальниця Ратнівської ДПІ Оксана Більчук. 

Нагадаємо, що з 1 січня 2024 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів фізичними особами. Відзвітуватися про минулорічні доходи треба до 1 травня 2024 року.

Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області