Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Купуючи підакцизну продукцію, подбайте про власну безпеку та наповнення бюджету

опубліковано 23 квітня 2024 о 08:37

Придбання та споживання лікеро-горілчаної продукції у сумнівних місцях та без марок акцизного податку вставленого зразка становить загрозу життю та здоров’ю громадян, - наголошують у Головному управлінні  ДПС у Волинській області.

Тож, купуючи алкогольні напої для пасхальних частувань, варто перевірити наявність ліцензії для реалізації такої продукції у продавця та марки акцизного податку встановленого зразка на пропонованому товарі.

Пам’ятайте, що лише у випадку легальної торгівлі лікеро-горілчаною продукцією у фіскальному чеку, який зобов’язаний видати продавець, буде відображена сума роздрібного акцизу. Тому, купуючи легальний товар, споживачі дбають про наповнення бюджету.  

До речі, за підсумками першого кварталу 2024 року легальна реалізація підакцизної продукції додала громадам Волині 37,5 мільйона гривень роздрібного акцизу. 

Нагадуємо, що Головне управління ДПС у Волинській області систематично здійснює моніторинг за ситуацією на ринку реалізації горілчаної продукції та тютюнових виробів, зокрема на предмет дотримання вимог податкового законодавства господарюючими суб’єктами. 

Якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання пального та фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю пальним, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номером (0332) 777-152  (управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується). 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області