Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині сплачено майже 2,4 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб

опубліковано 24 квітня 2024 о 08:34

За підсумками першого кварталу 2024 року з офіційних доходів волинян до бюджетів усіх рівнів сплачено 2 мільярди 385 мільйонів гривень податку на доходи з фізичних осіб.

Із загальної суми сплаченого ПДФО в області понад 1 мільярд гривень надійшов до держбюджету, решта суми - у доходах місцевих бюджетів області.

Лише задекларована праця наповнює бюджет, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та рекомендують громадянам погоджуватися на офіційні умови праці.

Саме офіційне працевлаштування передбачає соціальні гарантії найманим особам у випадку тимчасової непрацездатності, втрати робочого місця чи виходу на пенсію. Тим часом незадекларована праця обмежує права працівників. Працівники, які не мають належним чином оформлених трудових відносин, позбавляються права на гідні умови праці, захист своїх інтересів у сфері праці, гарантій у соціальному захисті, - звертають увагу громадян у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Підтримати країну фінансово можуть і повинні громадяни, які торік отримали доходи, з яких не сплачено податки. Декларуючи доходи, громадяни зроблять особистий фінансовий внесок в обороноздатність держави.

Нагадуємо, що відзвітуватися про минулорічні доходи треба до 1 травня 2024 року.

Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області