Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про право вимагати фіскальний чек відвідувачам горохівських магазинів нагадують тематичні листівки

опубліковано 25 квітня 2024 о 08:30

Відвідувачі магазинів у м. Горохові дізнаються про обов’язок продавців видати фіскальний чек із тематичних листівок. Про розміщення такої актуальної друкованої продукції у всіх торгівельних точках міста подбали Горохівська міська рада спільно із місцевою державною податковою інспекцією.

Начальниця Горохівської ДПІ Руслана Дейнега розповідає, що представники сумлінного бізнесу зацікавлені у створенні цивілізованих і рівних конкурентних умов для здійснення підприємницької діяльності.

«Тому на пропозицію розмістити тематичні листівки, які б спонукали покупців і продавців спільно сприяти фіскалізації розрахункових операцій, відтак – виведенню економіки з «тіні», відгукнулися більшість представників малого бізнесу- власників магазинів. Окрім того, у рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії тематичні листівки пропонуються для ознайомлення відвідувачам Центру надання адміністративних послуг», - розповіла Руслана Дейнега.

Нагадаємо, що про відмову продавця видати фіскальний чек можна повідомляти 24/7. Через чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram кожен споживач може повідомити про відмову продавця видати фіскальний чек.

Отримана від вас через чат-бот «StopViolationBot» інформація про можливі порушення законодавства досліджується та перевіряється працівниками податкової служби, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі перевірки.  

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області